Translate

30 juni, 2016

MORGONSTUND, GEMENSAMMA TOALETTER OCH VÄRLDENS PRESIDENT

Klockan ringde kvart över fem i morse, morgonstund har guld i mund. Jag slänger benen över kanten. Okej, jag tvekar lite och vill egentligen ligga kvar och morna mig en stund. Men jag vet inombords att det inte kommer vara lättare att gå upp om fem minuter, det kommer vara svårare. Så jag slänger benen över kanten och sätter på radion.
För ett år sedan hade P1 inte varit min självklara kanal men så är det nu. Det är trevligt att bara lyssna på en röst och ingen musik. I morse var det dock inget intressant som sändes när jag steg upp, jag hade hoppats på nyheter men ville inte förlora 15 dyrbara minuter och ställa klockan på fem istället. Dessutom är nyheterna klockan sex mina nyhetsfavoriter, om det nu är möjligt att ha sådana favoriter.

Sedan skiftade det till Ring P1, vilket till min förvåning var ganska roligt. Det pratades om könsneutrala toaletter i New York. En man ringde in och tyckte att alla ska få gå på alla toaletter, för att underlätta köer. Medan en annan man inte tyckte det. "Det är olyckligt om man har gemensamma toaletter, det minskar liksom flödet om det är kö, vi män gör ju lite snabbare ifrån oss och sen slipper ju damerna titta på när jag pinkar i rännan." Ja, för könsorgan har människor aldrig sett förut.

En annan man ringer in och säger att hela världen borde ha en övergripande president och programledaren frågar om personen i fråga har någon att föreslå. Mannen som ringt in försöker åtminstone i fem minuter att komma på vad Dalai Lama heter, vilket var sanslöst roligt.

Nu ska jag packa träningskläderna, dricka te och äta kvällsmat och bege mig mot ett ruskigt härligt träningspass.
Tjingeling.


1 kommentar:

Lovisa sa...

Vilken mysig beskrivning av din morgon!